U ŠKOLI „11 OKTOBAR“ OTVORENA JE DANAS KVANTNA SOBA

Među 35 škola na teritoriji grada značajno mesto zauzima škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ koju pohađa oko 150 učenika, a dodatnu obrazovnu podršku koristi još oko 80 učenika koji su uključeni u inkluzivni vid obrazovanja. U ovoj školi je izgrađen plato za preventivno – korektivne vežbe, vrednosti 2,5 miliona dinara kao i senzorna soba vrednu 1,5 miliona dinara. Renovirani su i prilagođeni toaleti i za to je izdvojeno još 1,8 miliona dinara. Pre tri godine uređeno je dvorište i igralište, koje je kasnije i ograđeno.

Od danas će učenici ove škole moći da koriste i kvantnu sobu koja je uređena zahvaljujući sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i udruženju „Start za decu“.

Direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ Vladimir Anđelković je na konferenciji za medije rekao je da je ideja potekla od udruženja Start za decu, da je realizovana preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, preko projekta „Bajka na talasima.“ Kako je istakao Anđelković kvantna soba veoma bitna, zato što u znatnoj meri doprinosi očuvanju i razvijanje funkcija deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Članica Gradskog veća mr Brankica Stamenković u ime gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića i lokalne samouprave istakla da je u pitanju najsavremeniji oblik terapije nano tehnologijom, koja se ostvaruje pomoću bioterapeutskih ploča. Boravak u kvantnoj sobi deci i mladima sa smetnjama u razvoju omogućava očuvanje i razvoj postojećih funkcija, kazala je ona. Istovremeno Brankica Stamenković zahvalila se na ovako vrednoj donaciji, koja je prva ove vrste upućena jednoj školi.

Dr Dušanka Soldatović specijalista kvantne medicine je govorila o benefitima kvantne sobe koja ima za cilj da vraća energiju i koja se pokazala kao vrlo blagotvorna kod psihičkih oboljenja, kod poremećaja, autizma, multipla skleroze, raznih preloma, poremećaja, zato što kvantna soba vraća energiju i polaritet ćelijama, diže naš imuno sistem i na jedan prirodan način dolazi do samoisceljenja.

Kako je zaključeno kvantna soba koju poseduje Leskovac jedna je od retkih u Srbiji i doprineće prijatnijem boravku i lečenju dece iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje 11 oktobar.

ŠOSO 11 OKTOBAR