U SUBOTU BIĆE ODRŽANA MANIFESTACIJA „VRBICA-PRAZNIK DEČIJE RADOSTI“ U BOJNIKU

Turistička organizacija opštine Bojnik u saradnji sa TŠ „Boško Krstić“ organizuje u subotu, 27.04.2024., manifestaciju Vrbica – praznik dečije radosti.

Manifestacija promoviše tradiciju i običaje vezane za praznik Vrbice, u pustorečkom kraju poznatiji pod nazivom „Lazarice“.

U okviru manifestacije je organizovan literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola Jablaničkog okruga, takmičenje za najlepše uskršnje jaje, humanitarni bazar, igre bez granica, druženje sa animatorima i još mnoga iznenađenja za najmlađe.

Manifestaciju će otvoriti najmlađi članovi kulturno-umetničkog društva „Belac“. Sledi priredba učenika verske nastave Osnovne škole „Stanimir Veljković – Zele“ i dodela nagrada povodom vaskršnjeg konkursa „Vaskr praznik radosti“. Nakon toga, mališani će moći da se takmiče u oslikavanju i ukrašavanju najlepšeg uskršnjeg jajeta, da uživaju i druže se sa animatorima i učestvuju u igrama bez granica.

U okviru manifestacije biće organizovan i humanitarni bazar „Ljubav, vera, nada za lepši dečiji svet“ na kome će se prodavati dekorativni uskršnji predmeti a prikupljena sredstva biće donirana učeničkom fondu TŠ „Boško Krstić“.

LazariceVRBICA