U SUBOTU POČELE TRADICIONALNE GEJZERSKE NOĆI U SIJARINSKOJ BANJI

Organzator Gejzerskih noći je Turistička organizacija Medveđa, a manifestaciju je otvorio je direktor ove organizacije Mijajlo Minić, koji je izrazio uverenje da će Gejzerske noći  još dugo popularizovati Sijarinsku Banju kao turističku destinaciju.

Trodnevne „Gejzerke večeri“, najveća i najlepša kulturno umetnička i zabavna manifestacija u opštini Medveđa, počele su nastupom  Željka Šašića, koji je dobio najviše aplauza i razgalio publiku.

 

Sinoć je odigrana predstava ”Pozorišne čarolije”, umeće na fruli pokazao je Miljan Toković, nastupio je Crkveni hor ”Branko” iz Leskovca, dok je  na kraju druge večeri pevao Marko Bulat.

Program poslednjeg dana manifestacije biće obeležen predstavom ”Moja duga je najlepša”, folklorne sposobnosti će prikazati KUD ”Bez” i ”Makedonija”, dok će ”Gejzerske noći” zatvoriti koncert Višnje Petrović.

Gejzerske večeri, 24-te po redu, tradicionlano se održavaju pored čuvenog gejzira tople vode, zaštitnog znaka Sijarinske Banje i Medveđe i kod restorana „Snežnik“, koji je dobio ime po jednom od 18 izvora mineralnih lekovitih voda u ovoj popularnoj banji.

Gejzerske noćiSIJARINSKA BANJA