U SVEČANOJ SALI GRADA PRESEČEN SLAVSKI KOLAČ

U Svečanoj sali grada ovogodišnji domaćin Olivera Pešić predala je slavu za iduću godinu Žarku Bogatinoviću.

Svete Trojice je bitan dan za Leskovac jer omogućava poštovanje tradicije, očuvanje identiteta i negovanje naše kulturno istorijske baštine, kazao je arhierejski namenik Leskovački Dalibor Stefanović.

Ovo je dan kada se čuva tradicija i neguje kulturna baština ovog kraja, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju da obeležimo jedan od najvažnijih datuma za nas Leskovčane, krsnu slavu našeg grada – Svetu Trojicu ili Duhove. Proslavljanjem ovog velikog praznika, u čast silaska Duha svetoga na apostole, podsećamo se osnovnih postulata hrišćanstva i najviših hrišćanskih vrlina koje određuju naš duhovni i nacionalni identitet. Zato sa ovog mesta šaljemo poruku mira, ljubavi, dobrih namera, razumevanja, prijateljstva…Praznik Svete Trojice za nas ima veliki značaj. On nas obavezuje da svu svoju energiju usmerimo na stvaranje boljih uslova za dobrobit svih nas, da širimo dobro i stvaramo što bolju budućnost za našu decu. Gledamo u budućnost, ali ne zaboravljamo svoju istoriju, kulturu i duhovnost, jer je bez toga nemoguće ići napred.Cenjeni prijatelji, uvaženi gosti, dragi sugrađani, hvala svima koji ste danas izašli na litije, naš grad približili duhovnosti i ovaj dan učinili praznikom u punom značenju te reči. Želim da vam se zahvalim i da vam kežem da današnji dan provedete ponosni što ste deo Leskovca, grada otvorenog srca i raširenih ruku. Srećna slava svim građanima.“

Na svečanosti presecanja slavskog kolača u Gradskoj sali prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života Leskovca, kao i brojni gosti.

Gradska slavaSLAVASveta Trojica