U SVEČANOJ SALI GRADA PRIREĐEN PRIJEM ZA BRATISLAVA BATU ANĐELKOVIĆA

Danas je u Svečanoj sali grada upriličen prijem za Bratislava Anđelkovića, Batu iz Vučja, kom je pripala zlatna medalja za zasluge ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na Vidovdan u Palati Srbija.

Kako je ovim povodom rekla zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević čuveni Bata iz Vučja, poznati umetnik, se zlatnim znamenjem upisao na listu znamenitih Leskovčana na koje smo svi izuzetno ponosni. Bata je čovek koji je poznat van granica našeg grada, čovek koji je pravi virtuoz, kako na platnu, tako i na kamenu ili drvetu. Ali pre svega toga, on je divan čovek koji je uvek spreman da svakome pomogne i izađe u susret.

Bratislav Anđelković  je tom prilikom kazao da Vidovdansko priznanje ne pripada samo njemu kao umetniku, već i svima nama, jer smo mi deo jednog tima.

“Odlazeći po ovu medalju, od mesta gde sam sedeo, pa do predsednika Vučića, retrospektivao sam od 1968. godine, pa do tog momenta i misli su mi prolazile vrlo munjevito kroz glavu.”

Gostujući na TV 4S Bata iz Vučja je vrlo emotivno govorio o večitoj inspiraciji za svoj rad, a to je bogata istorija našeg naroda i njegovi usponi i padovi.

Bata iz Vučja je predstavnik nadrealizma u slikarstvu, a o njemu je snimljen film u dva dela pod nazivom „Kamen drevnog snevača“.

Bata iz VučjaBratislav Bata Anđelković