U TOKU JE IZGRADNJA PRIMARNE VODOVODNE MREŽE U SVERNOM DELU GRADA LESKOVCA

Na ulazu u mesto Lipovica gde se trenutno izvode radovi na izgradnji dela vodovodne mreže Pečenjevce-Brestovac, danas je održana pres konferencija.

Kako je tom prilikom kazao načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović ova investicija je vredna 19 miliona dinara i podrazumeva izgradnju primarnog voda u dužini od 2073 metara. On je dodao da je lokalna samouprava ovde identifikovala problem vodosnabdevanja, a njegovo rešavanje je stavljeno kao prioritet tako da će u predstojećem periodu meštani okolnih mesta dobiti zdravu i ispravnu pijaću vodu.

Direktor JKP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je dodao da su ovo završni radovi na ugradnji primarne vodovodne mreže i da se ugrađuju cevi prečnika 315 mm, a da je po ovom ugovoru već je ugrađeno 400 metara.On je podvukao da se očekuje da radovi budu gotovi u roku od 60 dana, a onda sledi projektovanje sekundarne mreže kako bi ova sela dobila pijaću vodu.

Izvođač radova je grupa ponuđača: „HIDROSOLUTIONS“ DOO iz Niške Banje i „DOMEXTRA“ DOO iz Užica, a rok za izvođenja radova je 60 dana.