U TOKU JE KONKURS ZA SVETOSAVSKE NAGRADE MLADIM TALENTIMA

I ove godine na Dan Svetog Save mladi talenti sa teritorije grada Leskovca dobiće novčane nagrade kao stimulans za svoj rad i angažovanje u različitim oblastima.

Kako je gostujući u emisiji Spektar TV 4S kazao Aleksandar Stojanović koordinator leskovačke Kancelarije za mlade nagrade se mladim talentima dodeljuju dva puta godišnje za Dan grada i Dan Svetog Save.

On ističe da je za Dan grada nagrađeno 150 mladih, a da se svake godine na Dan Svetog Save nagradi između 250 i 300 mladih talenata. Nagrade su u iznosu od  10, 20, 30 i 35 hiljada dinara u zavisnosti od kriterijuma koji su predviđeni za ovu podršku.

 Ovo je deveta godina kako grad Leskovac nagrađuje najuspešnije učenike i studente, Konkurs je otvoren do 28. decembra.

Pravo na ovu podršku, kako ističe Stojanović mladi talenti ostvaruju kroz javni poziv koji raspisuje Kancelarija za podršku mladim talentima sa teritorije grada Leskovca, a dodeljuje se u obastima nauke i obrazovanja, sporta, kulture, umetnosti i usavršavanja.

Nagrade će im biti uručene 27. januara na dan Svetog Save uz prigodan program i u prisustvu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Kancelariija za mlade grada Leskovca