U TOKU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE U NORVEŽANSKOJ ULICI

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca dr Goran Cvetanović je danas sa saradnicima obišao radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Norvežanskoj na Hisaru.

Predsednik Cvetanović je kazao da se najveće potrebe građana odnose na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i da se velika pažnja usmerava na te oblasti. Podsetio je da ulaganja u vodovodnu mrežu iznose preko milijardu dinara za preko 94 hiljade metara mreže.

On je dodao da se u ulici Norvežanskoj izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini 320 metra, za šta je iz budžeta grada opredeljena suma od 8,6 miliona dinara. Cilj je obezbeđivanje dovoljnih količina vode za vodosnabdevanja druge visinske zone u Leskovcu, preko crpne stanice Narodni front. U susednoj ulici Kosmajska smo 2021. godine sa 9,2 miliona dinara rekonstruisali vodovodnu mrežu. Namera je da dotrajale cevi zamenimo na čitavoj teritoriji grada, a to znači i na teritoriji svih naseljenih mesta kao i da nastavimo sa izgradnjom nove vodovodne mreže.

Maja Milošević Milojić direktorka JKP „Vodovod“ je istakla da je Postrojenje za preradu otpadnih voda pušteno u rad, Kolektor je završen, treća komponenta Projekta upravljanje otpadnim vodama jeste ORIO odnosno proširenje kanalizacione mreže 78 kilometara i tom kanalizacijom biće obuhvaćeno 16 naseljenih mesta, od toga nekih 7 naselja dobijaju dogradnju, a ostatak naselja dobija potpuno novu kanalizacionu mrežu. Vrednost investicije je 18 miliona evra, projekat se finansira od strane Holandije, banke za Razvoj saveta Evrope, odnosno Ministarstvo za zaštitu životne sredine. U toku je sprovođenje javne nabavke, odnosno otvaranje ponuda je bilo 13.11.2023. i sada je na Komisiji za javne nabavke da sprovede proceduru do kraja.

Kako je konstatovano grad Leskovac će i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu.

Norvežanska ulicaVODOVODNA MREŽA