U TOKU SU RADOVI NA ASFALTIRANJU PUTA OD STROJKOVCA DO VUČJA

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima obišao radove koji se izvode na putu Leskovac – Vučje, odnosno na deonici dugoj 3 km od Vučja do Strojkovca.

U toku su radovi na asfaltiranju 600 metara ove deonice, a tim povodom gradonačelnik Cvetanović je rekao : Iskoristili smo današnji dan, dan nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da nastavimo da radimo na stvaranju što boljih uslova za život svih naših sugrađana. Danas obilazimo radove koji se izvode na putu Leskovac – Vučje, na deonici iz pravca Vučja ka Strojkovcu, u dužini od 3 km, vredni 100 miliona dinara. Pre nekoliko dana započeti su radovi na asfaltiranju deonice u dužini od oko 600 metara i veliko mi je zadovoljstvo što svim ljudima koji saobraćaju na ovoj prometnoj saobraćajnici mogu da ponovim da će po završetku svih predviđenih radova, kocka na putu između Vučja i Leskovca postati prošlost.

Po završetku radova, ova deonica spojiće se sa onom koja je već završena od Strojkovca do Hemijske škole u Leskovcu, a za koju je opredeljeno 282 miliona dinara. Investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije, a izvođač Trejs Srbija.

Uz potpunu rehabilitaciju kompletne deonice od Leskovca do Vučja dobićemo modernu i bezbednu saobraćajnicu, otvoriće se mogućnost i za bržu privrednu revitalizaciju vučjanskog kraja. To će se značajno odraziti i na poboljšanje kvaliteta života svih ljudi u njemu.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da se ugrađuje završni sloj zbog čega je obustavljen saobraćaj, a pored toga su izvedeni radovi na izgradnji odvodnih jarkova u naseljenim mestima Beli Potok i Strojkovce, a sledi demontaža kocke u Belom Potoku, zatim ugradnja tucanika i asfaltiranje. Radovi ostaju da se izvedu u dužini od još oko 2,4 kilometra te očekujemo da se taj deo posla što pre završi.

Govoreći o jučerašnjoj poseti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, gradonačelnik Cvetanović je danas rekao da je ideja o raspisivanju konkursa za izbor naziva stadiona u Leskovcu odlična i da bi se na taj način omogućilo građanima da se izjasne o nazivu.

Strojkovce - Vučje