U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNJI MOSTA U BOJNIKU

Ovo je ujedno jedna od najvažnijih investicija u Bojniku u poslednjoj deceniji rekao je zamenik predsednika opštine Dejan Stojanović.

On je dodao da se radi drugi most koji se nalazi na 300 metara uzvodno od postojećeg mosta na Pustoj reci, a radovi se finansiraju zahvaljujući Ministarstvu privrede i sredstima iz budžeta opštine.

Ova investicija, kako je podvukao Stojanović započeta je pre šest meseci, ali je na samom početku zbog promena cena došlo do poteškoća, a usled globalne krize. Izvođači su odradili jedan deo pristupnog puta do planiranog mosta, a u dogovoru sa Ministarstvom privrede ugovor je sporazumno raskinut i pokrenut je novi tender.

Od dva izvođača na tenderu je izabran Saba Belča iz Preševa koji će izvesti radove. Ukupna vrednost investicije je oko 49 miliona dinara, od čega lokalna samouprava učestvuje sa 24 odsto.

Kako naglašava Stojanović izgradnjom mosta značajan deo saobraćaja u Bojniku će biti preusmeren na ovu deonicu, a ovaj prostor će povezati Halu sportova sa Domom zdravlja i Dečjim vrtićem.

Raspon ovog mosta je 25 metara, a rok za završetak radova je 60 dana.

MOSTPUSTA REKA