U TOKU SU RADOVI NA REHABILITACIJI PUTA VUČJE – BRZA

Prošle nedelje su otpočeli radovi na rehabilitaciji dela kolovoza opštinskog puta Vučje – Brza . Ove radove obišao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima . On je istakao  da se radi kompletna rekonstrukcija kolovozne trake u dužini od 630 metara. Vrednost ove investicije je 10 miliona dinara.

Cvetanović je podvukao da je „vučjanski  od velike važnosti za  sigurnost i bezbednost u saobraćaju. On je podsetio da je lokalna samouprava 2018. godine uradila 2,3 kilometra puta  između Miroševca i Slavujevca u vrednosti od 42,3 miliona dinara. Takođe, relaciju Gornja Jajina – Bunuški Čifluk u dužini od 2,5 kilometra vredan 20 miliona dinara kao i kružni tok u Vučju sa ulaganjem od 1,4 miliona dinara. Gradonačelnik je istakao da će se nastaviti rad u ovom kraju  jer je putna infrastruktura bitna, zbog pomenutog saobraćaja, ali i zbog investitora.

Novica Nikolić direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ koje upravlja ovim projektom i vrši stručni nadzor je dodao da se trenutno na ovoj deonici izvodi demontaža kamene kocke koja će biti skladištena na placu JKP „Komunalac“. „Zatim sledi zamena šljunka i ugradnja novog tamponskog sloja i posle toga asfaltiranje u dva sloja  i uređenje bankina,“ – rekao je Nikolić i obavestio javnost da se na ovoj deonici dok radovi traju neće odvijati saobraćaj.

Stanko Janićijević, predsednik MZ Brza, je rekao da je deonica puta koja se uređuje bila u veoma lošem stanju i da se niko nije odvažio da reši taj problem. Prema njegovim rečima kocka je na putu između Vučja i Brze postavljena još 1975. godine i poslednjih 20-ak godina saobraćajnica je u lošem stanju i tek sad se odgovorno rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem odlučilo da rekonstruiše put.  Meštani Brze nisu krili zadovoljstvo što će uskoro dobiti novi put. Rok za završetak radova 60 dana, a izvođač radova je AB Kop iz Vlasotinca.