U TOKU SU RADOVI NA SANACIJI PUTA U BOJNIČKOJ MESNOJ ZAJEDNICI ORANE

Na inicijativu meštana Orana i zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave ovaj put u dužini od 2 kilometra biće vrlo brzo završen.

Nedelju dana neprekidno na ovom poslu rade mašine JKP ,,Jedinstvo“.

Kako ističe predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović na ovaj način izašlo se u susret mnogim meštanima ovog kraja koji se iz većih gradova vraćaju na svoja kućna ognjišta. Vrednost radova u okviru održavanja opštinskih i atarskih puteva je oko 500.000 dinara.

Stojan Simić je iz Leskovca vratio se na svoje vekovno ognjište daleko od gradske vreve i posvetio se čuvanju koza, živine i ratarskim poslovima. On ističe da je ovo ekološka oaza i da će se zajedno sa suprugom posvetiti proizvodnji, a možda i plasmanu zdrave hrane, tako da je ovaj put za njega zlata vredan.

On izražava nadu da će njegov primer slediti i drugi rođaci. Za 9. septembar najavio je okupljanje svih Simića koji žive širom Srbije i sveta. Vredni domaćin sagradio je i etno letnjikovac koji je postao svojevrsni muzej predmeta koji su se nekada koristili u domaćinstvima podradanskog područja.

Nebojša Nenadović ističe da se neće stati samo sa rekonstrukcijom deonice u ovom selu, već će se nastaviti i prema Majkovcu i Borincu.

Ovo je pozitivan primer brige o svim delovima veoma razuđene opštine Bojnik, a sa ovakvom inicijativom biće nastavljeno i u narednom periodu, zaključuje Nenadović.

OPSTINA BOJNIKOranePREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠA NENADOVIĆ