U UDRUŽENJU „LEBANSKA RUŽA“ DANAS JE PREZENTOVAN PROJEKAT PSSS-a LESKOVAC I MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE POD NAZIVOM „TEHNOLOGIJA PRERADE POVRĆA“

„Tehnologija prerade povrća, a u svrhu sticanja dodate vrednosti proizvoda“‘ podrazumeva zajednički program PSSS-a u Leskovcu i resornog ministarstva, a cilj je da se poljoprivrednici edukuju kako da se udruže, organizuju proizvodnju koja će pre svega biti bazirana na organskom segmentu i izvezu proizvode na tržište EU.

U tom cilju održano je u Udruženju „Radanska ruža“ stručno predavanje koje je okupilo zaposlene i veliki broj zainteresovanih poljoprivrednika.

Kako je istakao master inženjer Nemanja Pribaković koji je saradnik na ovom projektu Udruženje „Radanska ruža“ iz Lebana je primer dobre prakse kada je u pitanju organizacija poljoprivredne proizvodnje od „Njive do trpeze“.

On je dodao da je ovo udruženje svoju proizvodnju trasiralo kao organsku, baziranu na autohtonom povrću i voću i da je zahvaljujući brojnim kooperantima uspelo da svoj ajvar, druge proizvode od paprike i džemove plasira na najzahtevnije zapadno tržište.

Poljoprivredna savetodavna stručna služba u Leskovcu putem ovog projekta samo nastavlja posao na edukaciji poljoprivrednika i najavljuje realizaciju svojih programa i u narednom periodu.

PSSS LeskovacUdruženje Radanska ruža