U VLASOTINCU DANAS ODRŽANA CENTRALNA PROSLAVA DANA POLICIJE ZA JABLANIČKI OKRUG

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obeležili su danas u Vlasotincu Dan Ministarstva i Dan policije.

Ovo je ujedno bila i centralna proslava za čitav Jablanički okrug.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Kako je u svom obraćanju kazao načelnik Policijske uprave u Leskovcu Tomislav Ilić ovaj dan nas podseća na herojsku prošlost i obavezuje da se samo unapređenjem uslova za rad omogući savremeno funkcionisanje policije.

On se osvrnuo i na činjenicu da je tokom proteklih godinu dana procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim počiniocem iznosio 71 odsto, da je smanjen broj krivičnih dela za 12 procenata, dok je u prvom kvartalu ove godine smanjen ukupan broj krivičnih dela za 8,82 odsto.

Ilić je podvukao da su naročito dobri rezultati ostvareni na polju suzbijanja narkomanije. Za proteklih godinu dana bilo je ukupno 123 zaplene psihoaktivnih supstanci, dok je u prvom kvartalu ove godine broj iznosio 60 zaplena psihoaktivnih supstanci.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović čestitao je pripadnicima policije njihov dan i istakao da je saradnja ove, ali i drugih lokalnih samouprava sa policijom izuzetna.

Povodom Dana policije koji je obeležen za čitav Jablanički okrug u Vlasotincu zahvalnice za angažovanje dobili su Nenad Stojiljković i Saša Cvetković pripadnici policije.

Građani su imali priliku da vide vozila i opremu Policijske uprave u Leskovcu , ali i vatrogasaca i Odreda žandarmerije, dok je za najmlađe pripremljen poseban program, a osim rešavanja slagalica i mozgalica, oni su mogli  da sednu na policijske motocikle i u automobile, kao i na kvadove.

Ovoj svečanosti prisustvovali su predsednici i predstavnici Bojnika, Lebana, Medveđe i Crne Trave.

Dan policijeMUP