U VLASOTINCU SVEČANOM SEDNICOM OBELEŽEN 10. OKTOBAR DAN OPŠTINE

Ovaj skup kome su prisustvovali ministar Novica Tončev zadužen za ravnomerni ekonomski razvoj,  državni sekretari u mnogim ministarstvima, načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, predsednici i predstavnici mnogih opština, kao i predstavnici vojske, policije i sveštenstva započeo je intoniranjem državne himne koju je izveo Hor majke Svete Anastasije iz Vlasotinca.

Predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović istakao je da se ovaj dan praznuje u znak sećanja na 10. oktobar 1944. godine i 7. oktobar 1918. kada je oslobođeno Vlasotince u prvom i drugom svetskom ratu.On je ujedno pozdravio sve prisutne i dodao da je Vlasotince između dva oktobra učinilo mnogo na svim poljima.

Nakon prikazivanja filma o rezultatima rada tokom proteklih godinu dana predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović istakao je da je najveći pomak urađen na polju komunalnog sektora, ali da lokalno rukovodstvo nije zapostavilo i ostale segmente.

Kako je podvukao Petrović tim ove opštine u svakom trenutku ima spremne projekte koje može da kandiduje kod resornih ministarstava i da u tome ima pomoć i podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Na osnovu odluke Skupštine opštine na ovoj svečanosti dodeljena su oktobarska priznanja u obilku diplome i pohvale.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uručio je oktobarska priznanja u obliku diplome general potpukovniku Milosavu Simoviću komandantu kopnene vojske Srbije za doprinos približavanju vojske narodu, Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga za izuzenu saradnju u razvojnim projektima, Fondaciji „Humana srca“ iz Beograda za rezultate u oblasti humanog rada i državnom sekretaru u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Dejanu Antiću za doprinos negovanju istorijskog sećanja na ovaj kraj.

Oktobarskska priznanja u obliku pohvale uručena su Đurđijani Jovanović savetnici u Ministarstvu kulture za saradnju sa ovom opštinom, Ani Koešal, direktorki Fondacije Ana i Vlade Divac za doprinos u humanitarnim akcijama i Suzani Pešić, profesoru srpskog jezika jer je sa svojim učenicima iz vlasotinačke Gimnazije sa takmičenja u Sremskim Karlovcima ostvarila zapažene rezultate.

Posebna priznanja, odnosno pohvale uz novčani iznos od 50.000 dinara uručene su potporučniku Milošu Kostiću iz Boljara koji je ostvario izuzetne rezulate tokom školovanja na Vojnoj akademiji, Eleni Stanković koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Nišu sa prosekom 10, Mateji Stanisavljeviću koji je na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči proglašen za najboljeg trubača omladinca, a ovu nagradu dobio je i Trubački orkestar Davida Antića iz Vlasotinca koji je na Saboru u Guči osvojio drugu nagradu.

U ime nagrađenih najpre se zahvalio prof. dr Dejan Antić, profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu koji se od skoro nalazi i na mestu državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je u svom obraćanju naglasio da je vlasotinački kraj istorijska riznica i da sećanja na slavnu prošlost nikada ne smeju biti otrgnuta od zaborava.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada istakla je da je ova opština veoma posvećena u izradi projekata i da je pouzdan partner svima.

Svečana sednica je završena uz poruku da će opština Vlasotince i u narednom periodu vredno i posvećeno raditi u cilju unapređenja uslova života i rada svojih građana.

Dan opštinesvečana sednica