U VUČJU DANAS PREZENTOVAN PROJEKAT „RURALNI TURIZAM, NOVA PERSPEKTIVA MOBILNOSTI MLADIH“

Ovaj program usmeren je na razvoj omladinskog turizma u ruralnom okruženju pograničnog područja Srbije i Severne Makedonije. Ciljevi su unapređenje kulturnih i prirodnih resursa za zajednički razvoj održivih proizvoda i destinacija.

Projekat je, kako ističe direktor Srednje škole u Vučju Stanko Ranđelović namenjen mladima od 15 do 24 godine, nastavnicima, privatnim subjektima, seoskim domaćinstvima i lokalnoj zajednici. On je dodao da će se istovremeno realizovati u Vučju i makedonskom gradu Kratovu, a ukupna vrednost programa je 195 hiljada evra za obe strane, a finansira se iz IPA 2 programa Evropske unije.

Konkretno sredstva će biti upotrebljena za izgradnju i opremanje školskog hostela i kuhinjskog inventara, kao i brendiranje Vučja kao turističke destinacije.

U ime grada obratila se gradska većnica Brankica Stamenković koja je naglasila da naš grad podržava svaku inicijativu koja ima za cilj razvoj turizma.

Kako je ocenjeno najveća vrednost projekta je što će dati šansu mladima da pokažu svoju kreativnost i razviju preduzetničke sposobnosti.

Vučje