U ZNAK SEĆANJA NA NEDUŽNE CIVILE BOJNIKA I DRAGOVCA DOM KULTURE U BOJNIKU ORGANIZOVAO JE I OVE GODINE KNJIŽEVNI KONKURS NA TEMU ,,KRVAVOG FEBRUARA“

Kako ističe direktor ove ustanove kulture Nenad Jovanović  ove godine na konkurs se javilo tridesetak učesnika i to ne samo iz Srbije i zemalja regiona već i iz čitavog sveta.

 

Pobednik ovogodišnjeg trećeg konkursa je pesma ,,Pusta reka,, , autora Zorana Jovanovića, drugo mesto pripalo je stihovima pod nazivom ,,Krvavi pir,, pesnikinje Vesne Stojković, a treće mesto je zauzela pesma ,,Februarski ponos,, autorke Marjane Kumbor Selme iz Jerusalima.

 

 

Ove godine žiri su činili profesori književnosti koji su vodili računa o poetskom i umetničkom kvalitetu prispelih stihova koji su imali šifru.

 

Prvonagrađeni na konkursu pesnik Zoran Jovanović nije krio zadovoljstvo kvalitetom ovogodišnjeg konkursa , a njegove stihove na komemoraciji pročitao je učenik Nikola Denić.

 

Osim nagrada organizator ovog konkursa Dom kulture Bojnik pristutnim pesnicima gostima iz Srbije, Makedonije i drugih zemalja uručio je i pohvale i prigodne poklone.