UČENICI OSNOVNE ŠKOLE ,,GORNJA JABLANICA“ U MEDVEĐI DOBILI BOŽIĆNE POKLON PAKETE KOJI SU DAR MANASTIRA HILANDAR I KOMPANIJE KARGO

Blagoslov oca Metodija igumana Manastira Hilandar je najveći pokon opštini Medveđa i mališanima ove obrazovne ustanove, kazao je predsednik opštine Nebojša Arsić.

On je ovom prilikom zahvalio i koordinatoru Manastira Hilandar za Republiku Srbiju Milošu Stojkovću na podršci Medveđi u svim oblastma, a posebno u nastojanju da se što pre pristupi radovima na Svepravoslavnom centru u Sijarinskoj Banji. Arsić je dodao da i Kompanija Kargo ima društvenu odgovornost i humanost jer je pomogla u nabavci 360 poklon paketića.

U ime Manastira Hilandar, njegov koordinator za Republiku Srbiju, Miloš Stojković je istakao da će radovi na Svepravoslavnom duhovnom centru u Sijarinskoj Banji početi čim to dozvole vremenski uslovi i da će prema dinamici biti završen najkasnije do jula ove godine.

On je dodao da je svečano otvaranje planirano za Petrovdan i to najpre tri objekta, a kasnije će se kapaciteti širiti.

Predstavnik Kompanije Kargo Aleksandar Vučić, istakao je da su ovi poklon paketići mališanima nešto što je sa zadovoljstvom donirano i da će ista akcija biti organizovana i na dan Svetog Save.

Na poklonima u ime svih učenika škole zahvalila se je direktorka ove obrazovne ustanove Slavica Đonić.

Za predstavnike bratstva Hilandar predsednik opštine Nebojša Arsić je priredio i prijem u svom kabinetu, gde su im uručene zahvalnice za dosadašnju saradnju i pomoć Medveđi.

U razgovoru je rečeno i to da će najverovatnije prilikom završetka radova na Svepravoslavnom duhovnom centru jula meseca Sijarinsku Banju posetiti i iguman Manastira Hilandar Metodije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako je konstatovano to će biti ujedno i najveća podrška za njegovo postojanje i rad.