UČENICI OSNOVNE ŠKOLE ,,JOSIF KOSTIĆ,, DANAS SELI U ŠKOLSKE KLUPE ADAPTIRANE ZGRADE POSLE DVE I PO GODINE

Radovi na rekonstrukciji najstarije leskovaleke osnovne škole trajali su dve i po godine . U rekonstrukciju je zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja uloženo 130 miliona dinara , a od pre tri meseca zbog zastoja u radova koji su nastali zbor naprsnuća ploče jer je škola rađena tokom svog postojanja etapno ,u posao je uveden izvođač ,,Tončev gradnja,, koji je posao okončao u roku.

Otvarajući rekonstruisani objekat škole njen direktor Ilija Đorđević je istakao da je ovo sada jedna od najlepših i najuslovnijih škola ne samo u Leskovcu , već i u regionu. On je ujedno zahvalio nastavnicima i roditeljima , a posebno učenicima na razumevanju oko kašnjenja rekonstrukcije.

Gradonačelnik Goran Cvetanović podvukao je da je ovo najstarija škola u gradu i da je bila i ostala rasadnik kadrova i sinonim kvalitetnog obrazovanja.

Na ovoj svečanosti nastupio  je hor ove obrazovne ustanove   koji je izveo svoju školsku himnu , a zaslužnim pojedincima i institucijama uručene su zahvalnice,

Da podsetimo škola je rađena tako da je u hodnicma i svim učionicama ugrađena  led rasveta , izvedeni  su radovi na podstanici za grejanje , kompletno su zamenjeni podovi , a fiskulturna sala je u rekonstruisana i u njoj je postavljen parket.

 

 Školsko igralište je sređeno, postavljene su klupice i atestirani motorički parkovi,a gumirana podloga za male sportove biće postavljena kad vremenski uslovi to dozvole.