Učenički parlament Poljoprivredne škole u Leskovcu uspešno završio realizaciju dva projekta

Učenički parlament Poljoprivredne škole u Leskovcu, uspešno je završio realizaciju dva projekta preko programa Aktiviraj se, koji sprovodi Kancelarija za mlade grada Leskovca.

Zahvaljujući ovim projektima učenici ove škole dobili su u prethodnoj godini Učionicu za fizičko vaspitanje sa potrebnim spravama a ove godine uređena je Školska medijateka.

Društva koja podržavaju ideju o volonterizmu imaju višestruku ekonomsku dobit kroz direktne uštede od volonterskog rada i zato volonterizam jeste i mora da bude osnova društva. Naš cilj da podstičemo mlade da se uključuju u volonterske projekte i da realizuju sve svoje ideje od kojih će i društvo imati direktnu korist rekla je gradska većnica Brankica Stamenković.

Preko Kancelarije za mlade, a u okviru programa Aktiviraj se, grad Leskovac je izdvojio za finansiranje i sufinansiranje 13 projekata 1,5 miliona dinara. Ovaj program započet je 2015. godine i od tada do danas podržano je više od 60 projekata i izdvojeno više od 5,5 miliona dinara.

U ime svih učenika Poljoprivredne škole lokalnoj samoupravi zahvalila se predsednica Učeničkog parlamenta Aleksandra Kostić.

Nekada učionica a sada renovirana Školska medijateka biće posebno uređen i oplemenjen prostor koji će uz kreiranje, korišćenje i čuvanje različitih nastavnih sredstava, pružati mesto za rad učenicima i nastavnicima, a sve sa ciljem osavremenjivanja nastave i učenja.