Udruženje distrofičara Jablaničkog okruga proslavilo je 40 godina svog uspešnog postojanja i rada

Udruženje distrofičara Jablaničkog okruga proslavilo je 40 godina svog uspešnog postojanja i rada.
Uključivanje osoba sa invaliditetom i sve segmente društva i njihov ravnopravni status sa ostalim osobama bili su osnovni ciljevi ove organizacije tokom ove  decenije, kazala je njegova predsednica Gordana Stojanović. Ona je dodala da je zahvaljujući podršci lokalne samouprave i resornih ministarstava realizovano dosta projekata koji su doprineli znatnom poboljšanju uslova života i rada distrofičara i njihovih porodica.
Ovo udruženje zaslužuje poštovanje i podršku lokalne samouprave i zato je cilj aktuelne vlasti da kroz logističku i finansijsku pomoć stvori uslove za normalan  život i rad njegovih članova istakao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. On je podvukao i da grad Leskovac nastoji i lakši pristup osoba sa invaliditetom svim institucijama postavljanjem rampi.
Cvetanović je ovom prilikom kazao da je ove godine na ime sufinansiranja  projekata iz oblasti socijalne zaštite ovom udruženju  iz gradskog budžeta isplaćena suma od 1,3 miliona dinara i da će u narednom periodu lokalna samouprava činiti napore u cilju, kako povećanja ove sume, tako i stvaranja dalji uslova za uključivanje ovih osoba u sve oblasti društva.
Ovoj svečanosti koja je održana u Hotelu Bavka prisustvovali su brojni gosti iz političkog i javnog života grada, kao i gosti iz srodnih udruženja širom Srbije.