Udruženje penzionera grada Leskovca proslavilo 73. godine svog uspešnog postojanja

Udruženje penzionera grada Leskovca je uz prigodan program i veliki broj gostiju iz naše zemlje i Makedonije proslavilo 73. godine svog uspešnog postojanja i rada.

Kako je istakao predsednik ove asocijacije naših najstarijih sugđana Bratislav Zdravković cilj je da se ljudima ,,trećeg doba” obezbede uslovi za uključivanje u sve tokove društvene zajednice, ali i da se poboljša njihov socijalni položaj. On je izneo podatak da je u udruženje uključeno 17.000 članova u 105 mesnih organizacija, a da je iz sopstvenih sredstava penzionerima sa najnižom penzijom ove godine podeljeno oko 9 miliona dinara i to u iznosu od po 4.000 dinara.

U ime lokalne samouprave najstarijim sugrađanima obratila se pi ar gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović koja je naglasila da lokalna samouprava podržava svaku inicijativu koja ima za cilj humanost i solidarnost prema starim osobama.

 

U okviru obeležavanja ovog jubileja u sali Doma penzionera nastupio je hor naših najstarijih sugrađana, kao i folklorni ansambl koji je izveo splet narodnih igara ovog kraja.