UHAPŠEN VLASOTINČANIN ISPALIO HITAC I POGODIO ČOVEKA U NOGU, PA POBEGAO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vlasotincu, intenzivnim operativnim radom, uhapsili su D. D. (1978) iz okoline Vlasotinca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je u svom dvorištu ispalio hitac i pogodio u nogu tridesetšestogodišnjeg muškarca, a potom pobegao.

Povređeni muškarac je zbrinut u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Osumnjičenom je, po ovlašćenju Osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu u Leskovcu.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu saslušan je D.D. (1978.) koji je po odobrenju javnog tužioca zadržan zbog krivičnih dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. U prisustvu branioca izneo je odbranu. Nije bilo osnova za predlaganje pritvora, niti neke druge zakonom propisane mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te je isti nakon saslušanja pušten na slobodu. Javni tužilac će u daljem toku postupka ispitati oštećenog i veštačiti povrede

HAPŠENJEMUP