UNAPREĐENJE STATUSA INSPEKTORA NA SVIM NIVOIMA USLOV RAZVOJA NAŠE ZEMLJE

Predsednik Mreže inspektora Srbije Dragoman Paunović izjavio je juče u Leskovcu, povodom Uredbe koja je usvojena na sednici Vlade, da se država posle mnogo vremena pozabavila problemima inspektora i njihovim statusom.

Prevođenjem inspektora iz zvanja savetnika u zvanje samostalnog savetnika, kao i najavama o prijemu novih 1.200 inspektora u naredne tri godine.

Vlada Srbije pokazuje da se konačno shvata i prihvata sva složenost i specifičnost inspekcijskog nadzora i kakva su znanja i veštine neophodne da bi se taj posao uspešno obavljao, ocenio je Paunović.

On je dodao da je potrebno popunjavanje inspektorata mladim kadrovima jer je prosečna starost inspektora 56 godina, kao i da u mnogim oblastima uopšte nema inspekcijskog nadzora.

Paunović je kazao da smatra značajnim što je u društvu sazrelo saznanje da je snaženje inspekcija neophodno i da se time osnažuje i pravo građana..

Veoma smo zadovoljni dijalogom i saradnjom koje smo ostvarili pre svega sa ministarstvima, a preko njih i sa Vladom Srbije, i verujemo da ćemo zajedničkim radom ostvariti sve ono što je zacrtano zaključio je on.

JABLANIČKI UPRAVNI OKRUG