URUČENA OPREMA ZA SLEPA I SLABOVIDA LICA I DECU IZ ŠKOLE 11. OKTOBAR

Udruženju slepih i slabovidih osoba i ŠOSO ,,11. oktobar“ danas je, od strane Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručena oprema u vrednosti od oko 40 hiljada evra.

Predsednik dr  Goran Cvetanović, koji je i predsednik Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je tim povodom rekao da je budžet u ovoj godini za udruženja koja se bave socijalnom zaštitom opredeljen u iznosu od 31 miliona dinara, a ukupna suma u ovoj godini za oblast socijalne zaštite iznosi rekordnih 412 miliona dinara.

,,Danas smo ovde da udruženju Slepih i slabovidih i školi ,,11. oktobar“ uručimo opremu koja je prilagođena za njihov rad i funkcionisanje – monitor i laptop za slepe osobe, štampač za Brajevu azbuku, tastaturu sa ekstra velikim karakterima i tastaturu sa obojenim i velikim tasterima, brojne softvere, kompjutere i mnogo toga drugog.“

Dragana Belenzada, direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, rekla je da ovaj projekat namenjen osobama sa posebnim potrebama, iako je projekat završen, i dodala da je jako važna održivost projekta, a ovaj projekat jeste održiv jer će oprema stići do ciljne grupe koja je namenjena, da unapredi njihove poslovne sposobnosti i olakša edukaciju na svim poljima.

Alen Husić, predsednik Udruženja slepih i slabovidih, zahvalio se predsedniku Cvetanoviću na donaciji, jer je donacija poslednja reč tehnologije, pogotovo u tehnologijama koje treba da potpomognu i olakšaju učenje, sticanje novih znanja, za slepa i slabovida lica.

Direktor ŠOSO ,,11. oktobar“, Miodrag Jovanović, rekao je da je ovo još jedna donacija koja je upućena od strane grada i Centra, koja će naći primenu kod učenika i profesora ove škole.

Kako je zaključeno, sa ovom praksom pomoći, nastaviće se i u narednom periodu.

11. oktobarDragana BelenzadaGORAN CVETANOVIĆ