URUČENA PRIZNANJA SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA

Na današnjoj svečanosti u konferencijskoj sali Opšte bolnice Leskovac uručene su zahvalnice i plakete koje je Srpsko lekarsko društvo dodelilo lekarima koji su, radivši unutar kovid sistema, brinuli o našim sugrađanima i spasili mnoge živote.

Pomoćnik direktora leskovačke Opšte bolnice, Milan Petrović, istakao je da je ovo godina jubileja -150 godina postojanja Srpskog lekarskog društva, najstarije strukovne organizacije koja okuplja lekare, edukuje, drži predavanja, kongrese, simpozijume. On je naveo i da su ove godine zahvalnice uglavnom otišle u ruke lekara koji su duže vreme proveli u kovid sistemu rada i veoma su zaslužni što je veliki broj pacijenata spasen od ove opake bolesti. Priznanja SLD-a je dobilo ukupno 80 lekara.

U ime gradonačelnika Leskovca i člana predsedništva SLD-a na nivou Srbije Gorana Cvetanovića, priznanja je uručila dr Lidija Dimitrijević. Ona je čestitala svojim kolegama kojima su pripale godišnje nagrade Srpskog lekarskog društva.

Povelja Srpskog lekarskog društva pripala je načelniku Infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu dr Božidaru Miljkoviću koji je istakao da je ovo nagrada koja pripada celom njegovom timu.

Načelnik Odeljenje za anasteziologiju dr Slobodan Gavrlilović ističe da je nagrada podstrek za dalji rad i angažovanje.

Pomoćnik direktora OB Leskovac dr Milan Petrović naglasio je da mu je drago što je Srpsko lekarsko društvo na ovaj način pohvalilo rad i trud mnogih lekara.

Kako je rečeno Srpsko lekarsko društvo, kao strukovna organizacija i u narednom periodu pratiće rad i zalaganje lekara, a u tom cilju pružaće im i svesrdnu podršku.

Čuvajmo zdravljeOB LeskovacSLDSrpsko lekarsko društvo