Uručeni ugovori za projekte na lokalu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je  ugovore o prenosu sredstava sa predstavnicima 59 opština i gradova, čiji će projekti biti podržani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave.

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine dobiće 59 opština i gradova Srbije.

Cilj programa je da se pomogne lokalnim samoupravama u obnovi i izgradnji vrtića, škola, objekata kulture, sporta i javnih uprava, komunalne infrastrukture, javnih parkova i rasvete, u nabavci savremenih informacionih tehnologija, koje će omogućiti uvođenje e-Uprave, kao i u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

U saopštenju se navodi da će 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.

Takođe, za 18 opština i gradova biće opredeljeno više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija, koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Grad Leskovac za sanacija ravnog krova u SRC Dubočica dobio je sredstva u iznosu od  3.209.261.70 dinara.