Uručeni ugovori za stručnu praksu u Leskovcu

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju Nacionalna služba za zapošljavanje danas je uručila ugovore za stručnu praksu u Leskovcu. Ugovore je dobilo 38 poslodavaca i 43 nezaposlena lica sa evdencije leskovačke filijale NSZ-a čime počinje njihovostručno osposobljavanje za samostalni rad u struci

Kako kaže direktor leskovačke Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Stanković, najviše zainteresovanih poslodavaca je bilo iz Lebana, a stručnu praksu će obavljati najviše advokata, zatim prosvetnih radnika, odnosno učitelja. To su bili najčešći zahtevi poslodavaca a pravo da se prijave imali su kako poslodavci iz privatnog, tako i iz javnog sektora, ističe Dejan Stanković.

Nezaposleni sa evidencije Filijale Nacionalne službe zapošljavanja Leskovac, njih 43, potpisali su ugovore za obavljanje stručne prakse kod 38 poslodavaca, čime će otpočeti njihovo stručno osposobljavanje za samostalan rad u struci.

Program Stručna praksa je deo redovnih aktivnosti Nacionalne službe za zapošljavanje i omogućava licima od trećeg do sedmog stepena stručne spreme bez radnog iskustva u struci da kroz obavljanje prakse uđu u svet rada i steknu prva radna iskustva.