Usklađivanje teorije i prakse na leskovačkom Tehnološkom fakultetu

U cilju usklađivanja teorijskog i praktičnog rada leskovački Tehnološki fakultet potpisao je veliki broj ugovora sa privrednim subjektima , tako da studenti često obilaze hemijske , prehrambene i tekstilne pogone kako bi se na licu mesta upoznali sa savremenim tehnologijama u proizvodnji.Istovreemeno praktična nastava na ovoj visokoškolskoj ustanovi odvija se i u savremenim laboratorijama i kabinetima , tako da Tehnološki fakultet spada u red najsavremenijih ustanova visokog obrazovanja. Kako ističe dekan prof.dr Ljubiša Nikolić u nastavno obrazovnom ciklusu praktična nastava zauzima preko 50 odsto u odnosu na teoriju.

Kako zaklučuje Nikolić praktična nastava biće proširena u narednom periodu , ali i osavremenjena kroz inovacije u oblasti IT tehnologija.
Posebna potvrda kvaliteta nastavno obrazovnog rada je i visok plasman Tehnološkog fakulteta na takozvanoj Šangajskoj listi tokom prošle godine, ali i odličan rejting po broju objavljenih radova  koji su pratili praktičan rad u mnogim publikacijama u zemlji i svetu.