USKORO BESPLATAN PREVOZ SEOSKOG STANOVNIŠTVA U OPŠTINI MEDVEĐA

Ministarstvo za brigu o selu, na čelu sa ministrom Milanom Krkobabićem, u toku ove godine je ponovo pozvalo lokalne samouprave da se prijave na Javnom pozivu za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva.

Stručna Komisija u Ministarstvu ocenjivala je 50 pristiglih prijava koje su ispunile uslove, a za ove namene iz budžeta je i ove godine odvojeno 120 miliona dinara, dok je maksimalan iznos po jednoj prijavi je, kao i prošle godine, bio 7 miliona dinara.

Sprovođenjem ovog programa u 2021. i 2022. godini biće obezbeđen  redovan prevoz u 35 jedninica lokalnih samouprava, od kojih 28 pripada IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije potpisali su predstavnici 17 jedinica lokalnih samouprava, koje su prema propisanim kriterijumima i odluci komisije bile najbolje rangirane na Javnom konkursu.

Ispred opštine Medveđa, Ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu, potpisao je zamenik predsednika opštine Medveđa, Rade Perović.

„Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti“ – istakao je ministar Milan Krkobabić.

 

MINIBUSPREVOZ