USKORO ĆE POČETI REKONSTRUKCIJA OMLADINSKOG NASELJA NA VLASINSKOM JEZERU

Turistička organizacija Leskovac je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija potpisala aneks ugovor vredan 10 miliona dinara u cilju rekonstrukcije odmarališta na Vlasinskom jezeru.

Kako je gostujući nja TV 4S kazao Nebojša Kocić, direktor TOL-a  uskoro će se krenuti sa radovima na rekonstrukciji, a prvi korak biće i raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg ponuđača. Pored ovih 10 miliona koje je obezbedilo resorno ministarstvo u finansiranje ove rekonstrukcije uključiće se i grad Leskovac.

Kako kaže Kocić lokalna samouprava je već odvojila 1,5 miliona dinara za projektnu dokumentaciju. Rekonstrukcija će se etapno odvijati, a prema dinamici u planu je da se od postojećih 8 objekata za početak rekonstruišu dva.

Ranijih godina, mnogi leskovački đaci zimske raspuste provodili su na Vlasinskom jezeru, a jedan od razloga bio je i taj što je cena smeštaja u Omladinskom naselju bila izuzetno povoljna. Glavni razlog za ponovno pokretanje postupka rekonstrukcije, kako se navodi, jeste druženje učenika, pripreme sportista i sportskih ekipa, ali i razvoj turizma.

Naselje će, nakon sanacije, pružiti idealnu mogućnost za razvoj turizma kroz realizaciju škole u prirodi, ali i za pripremu sportista i sportskih ekipa. Omladinsko naselje koje raspolaže sa smeštajnim kapacitetom od preko 200 ležajeva, biće od vitalnog značaja za razvoj turizma.

Omladinski kampVlasinsko jezero