USKORO ĆE U LESKOVAČKOJ OPŠTOJ BOLNICI BITI STAVLJENA U FUNKCIJU DVA SKENERA

Zbog kvara skenera do sada su pacijenti bili voženi u Vranje, Niš i Surdulicu, a kako je kazao gostujući na TV 4S dr Nebojša Dimitrijević vrlo brzo skeneri će biti stavljeni u funkciju što će omogućiti dijagnostifikovanje najtežih pacijenata. Pored skenera biće montirana i dva nova digitalna rengen aparata, a ujedno nabavljena su i 4 klasična rendgen aparata i nekoliko mamografa.

Ova nabavka je u sklopu rekonstrukcije 3. faze Opšte bolnice podrazumeva i urgadnju mangente rezonance. Vrednost treće faze kako je istakao dr Dimitrijević je oko 10 miliona evra, a aparat je već stigao, ali se čeka stvaranje povoljnih uslova za njegovo veoma zahtevno postavljanje.

Dr Dimitrijević kaže da će ovaj aparat biti ugrađen u prizemlju radi lakše dostupnosti pacijentima. Ova faza podrazumevaće i drugu digitalnu opremu kao što su gama kamere, izgradnju nove Angio sale, Centralnu intenziovnu negu i opremu  za Ginekologiju, Onkologiju, Ortopediju, Radiologiju i postavljanje laporoskopskih stubova.

Kako je naglasio dr Dimitrijević skeneri će biti u funkciji do 25. maja, a magnetna rezonanca će dobiti posebnog specijalistu iz ove oblasti.

Opsta bolnica Leskovac