Uspešno završena obuka u tehnici veza i zlatoveza u Leskovcu

U Leskovcu je 15. oktobra započela obuka u tehnici veza i zlatoveza koja je realizovana u saradnji Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu i Etno mreže iz Beograda .

 

Obuka je realizovana u trajanju od 19 radnih dana prema dinamici 8 školskih časova, 5 dana u nedelji nakon čega je organizovana stručan praksa.Šest žena je prošlo ovu obuku u Leskovcu, kazala je Marija Trifunović, edukator za vez i zlatovez koja izvodi obuku ispred Etno mreže.

Iz budžeta Republike Srbije za ovu obuku izdvojeno je 684.000 dinara kazao je direktor leskovačke filijale NSZ Dejan Stanković .

Svetlana Mitrović iz Lebana kaže da je ovo za nju prelepo iskustvo, da je naučila mnogo toga, iako je ona već radila vez i zlatovez.

Koordinator Etno mreže za Leskovac je Jasmina Đorđević.

Etno mreža u saradnji sa NSZ realizovala je obuke u Beogradu, Nišu, Boru, Subotici, Prokuplju, Kraljevu, Kragujevcu i Leskovcu u tehnikama ručnog veza, tkanja i izrade čipke.Kada sve obuke budu završene biće organizovana i grupna izložba radova u Beogradu, a sve učesnice dobiće i sertifikate.