USTANOVA ZA ODRASLA I STARIJA LICA U LESKOVCU OBELEŽILA JE DANAS 58 GODINA SVOG POSTOJANJA I RADA

Ove godine proslava je obeležena pod sloganom „Evo vratio sam se živote“, a u skladu sa opasnostima i izazovima sa kojima se ova ustanova suočavala tokom pandemije KOVIDA 19.

Kako je ovim povodom istakao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je pozdravio prisutne ova ustanova svrstala se u sam vrh u zemlji i zato ima podršku lokalne samouprave. On je podsetio da je pre nekoliko godina urađena rekonstrukcija ustanove i da je ukupno uložena svota od 62,2 miliona dinara čime su korisnici usluga dobili moderan, prijatan i funkcionalan ambijent i da je nedavno iz donacija Vlade Republike Srbije dobijeno novo sanitetsko vozilo u vrednosti od 4,2 miliona dinara.

Cvetanović je podvukao da se iz budžeta grada finansiraju geronto domaćice ove ustanove, kao i funkcionisanje kluba i da se za ove namene na godišnjem nivou iz budžeta grada izdvaja 15 miliona dinara.

Gordana Savić, direktorka Ustanove za odrasla i starija lica istakla je da je tokom 58 godina rada ustanova rasla i transformisala se prateći potrebe i izazove najstarijih sugrađana. Ona je naglasila da se permanentno radi na razvoju novih usluga, proširenju postojećih, ali i implementaciji projekata.

Dan ustanove za starija i odrasla lica bio je i povod da se prikaže kratak film o njenom radu, a ovim povodom zaslužnim pojedincima, ustanovama i medijima uručene su zahvalnice.

Ustanova za odrasle i starije Leskovac