Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu proslavila 55. rođendan

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu u prisustvu zamenice gradonačelnika,  zaposlenih, i brojnih gostiju proslavila je 55 godina uspešnog postojanja i rada.

Svečanost je upriličena u Leskovačkom kulturnom centru. Na početku je prikazan film o radu ove ustanove.

 

U ime lokalne samouprave Grada Leskovca 55 godina postojanja i rada Ustanove čestitala je  zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović. Ona je istakla da je briga o našim starijim sugrađanima, koji su izgradili svet u kojem danas živimo, zapravo i briga o budućnosti, imajuću u vidu da tako učimo našu decu kako se treba odnositi prema starijima i kako treba čuvati sve ono što su za nas učinili.

,,Našim korisnicima Stvorili smo uslove za život koji su primereni veku u kojem živimo. Sve to ne bismo mogli bez velike pomoći resornog ministarstva, lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije. Za potrebe renoviranja i opremanja ustanove oni su opredelili preko 160 miliona dinara“, istakla je direktorka dr Gordana Savić i ovom prilikom nabrojala šta je sve urađeno u proteklom periodu.

U okviru ustanove funkcioniše i Klub za stara i odrasla lica za sve građane koji žele da se zabavljaju i druže, pored ove ustanova ima i još jednu  vandomsku uslugu, pomoć u kući.

Na svečanosti su dodeljene i zahvalnice svima koji su doprineli radu Ustanove za odrasle i starije .