UVOĐENJE VANREDNOG STANJA U LESKOVCU PREPORUČIO ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE

Uvođenju vanredne situacije u Leskovcu prethodio je izveštaj dr Aleksandre Nikolić, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje koja je obrazložila da je preporuka za uvođenje vanredne situacije data  na osnovu povećanja broja novoobolelih lica, broja pregleda u kovid ambulantama, broja pacijenata na hospitalnom lečenju, kao i na osnovu činjenice da postoji nepridržavanje mera lične zaštite i fizičke distance kod određenog procenta stanovništva što utiče na širenje infekcije.

Pored preporuke za uvođenje vanredne situacije Zavod za javno zdravlje je dao i predlog mera koje treba poštovati u kome se kaže da je neophodno rigorozno poštovanje svih propisanih mera od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i grada Leskovca, pojačana kontrola sprovođenja propisanih mera, povećanje broja vozila u prevozu, pojačana dezinfekcija površina.

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goran Cvetanović je govorio o današnjim podacima vezanim za epidemiološku situaciju.