Vatrogasna jedinica u Lebanu dobila novo vatrogasno vozilo

Zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Republike Srbije Vatrogasna jedinica u Lebanu dobila je novo vatrogasno vozilo.

U poslednjih šest godina Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je aktivnosti koje se odnose na nabavku novih vozila i modernizaciji rada kako Sektora za vanredne situacije, tako i Vatrogasnih jedinica u okviru lokalnih samouprava, naglasio je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Vozilo koje je dobila Vatrogasna jedinica u Lebanu omogućiće lakšu i bržu intervenciju, kako u samom gradu, tako i na širem području opštine, kazao je Bogdanović i dodao da se na ovaj način olakšava podrška i pomoć.

Ovo je jedno od 119 vozila koje je nabavila Vlada Srbije .

Vatrogasno vozilo sa opremom koje je dopremljeno u Vatrogasnu jedinicu u Lebanu dokazuje nastojanja Ministarstva unutrašnjih poslova da se i u lokalnim samoupravama modernizuje celokupan sistem bezbednosti i zaštite, kako ljudi , tako i materijalnih dobara.

Kako naglašava načelnik Sektora za vanredne situacije Jablaničkog okruga Ivica Ranđelović na ovaj način Leskovac je tokom 2019. dobio 3 vatrogasna kamiona, a ovo je četvrto vozilo koje je stiglo u Jablanički okrug.

Vrednost ovog Vatrogasnog vozila je oko 220.000 evra.