VESIĆ: ZA DEVET GRADOVA I OPŠTINA 1,4 MILIJARDI ZA RAZVOJNE PROJEKTE

Na osnovu predloga Komisije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goran Vesić doneo je odluku o izboru jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure, kao i na jugu i zapadu Srbije, kojima će ukupno biti dodeljeno 1,4 milijardi evra iz budžeta radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata.

Po završetku konkursa, raspisanog 4. januara ove godine, Stručna komisija ocenila je i utvrdila rang listu, na osnovu koje će biti dodeljena podsticajna sredstva, za devet gradova i opština, u okviru dva velika programa – integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i integralnog razvoja južne i zapadne Srbije.

Ministar je doneo odluku kojom se pomažu projekti u sedam opština na jugu i zapadu Srbije, i to sa ukupno 1,16 milijardi dinara.

Opštini Bojnik za izgradnju amfiteatra na platou kod sportske hale u cilju razvoja turističko-obrazovnog kapaciteta, država će pomoći sa 36,4 miliona dinara.

Grad Leskovac iz budžeta biti sufinansiran sa 77 miliona dinara za izgradnju regionalnog inovacionog startap centra „Leskovac“.

Opštini Medveđa će za rekonstrukciju i dogradnju Rimskog kupatila izdvojiti 151,3 miliona, a za Kulturni centar u Sijarinskoj banji 117,1 milion dinara.

Po toj odluci, opština Lebane dobiće 194 miliona za projekat izgradnje Centra za posetioce Caričin grad.

Goran VesićMinistarstvo građervinarstva saobraćaja i infrastrukture