Više od dva i po miliona građana nema validnu ulicu i broj

Usled neophodnosti što potpunije evidencije stanovništva Srbije, u čitavoj Republici se sprovodi niz mera a jedna od njih, Regionalna prezentacija projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“, održana je danas u Leskovcu.

Prezentacije se realizuju u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, Ministarstava državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda.

,,Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji je izuzetno važno, jer više od dva i po miliona građana nema validnu ulicu i broj. Ideja je da damo priliku lokalnim samoupravama, da sve ono što godinama nismo radili a to je da imenujemo i dodelimo nazive ulicama i objektima, u kojim neko živi ili radi. Prezentacija u Leskovcu organizovana je za predstavnike opština i gradova Jablaničkog i Pčinjskog okruga“, kazala je predstavnik Stalne konferencije gradova i opština Klara Danilović.

Sa današnjim danom završena je serija od deset prezentacija koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa kabinetom predsednice Vlade Republike Srbije.

Republički geodetski zavod je angažovao mlade stručnjake, kako bi projekat bi završen što pre, on će prema najavama trajati tokom cele godine a biće završen 2019 godine, njegova poslednja faza biće obeležavanje ulica i objekata kućnim brojevima.

Leskovac će kao lokalna samouprava učiniti sve da što pre odgovori zahtevima projekta, u interesu građana ali i službi koje koriste te podatke poput Hitne pomoći, policije, lokalne poreske administracije.