Visoka umetničko tehnološka škola u Leskovcu organizuje besplatnu pripremnu nastavu

Visoka umetničko tehnološka škola u Leskovcu organizuje i ove godine  besplatnu pripremnu nastavu za sve kandidate koji nameravaju da upišu prvu godinu studija.
Nastava će biti realizovana u zgradi škole od 10. do 14 juna od 9 do 12 sati .
Ova visokoškolska ustanova  upisaće u prvu godinu osnovnih studija 120 brucoša i to 105 na budžetu i 15 njih koji će sami snositi troškove svog studiranja.
Na studisjkom programu tekstilno inženjerstvo predviđeno je 50 mesta i to budžetskih 45 i 5 samofinansirajućih. Na programu bezbednost radne i životne sredine po planu upisa kreirano je 25 mesta, za budžetske 20 i 5 za studente koji će sami snositi troškove studiranje. Na studijskom programu tekstilna hemija i zaštita životne sredine biće upisano takođe 25 kandidata, odnosno, 20 budžetskih i 5 samofinansirajućih, dok je za smer modni dizajn planirano isključivo 20 budžetskih mesta.
Svi studijski programi su,  kako naglašava direktorka Visoke umetničko tehnološke škole prof. dr Emilija Đikić Jovanović akreditovani, a nastava se odvija po Bolonjskoj deklaraciji uz znatan udeo praktičnog rada koji se obavlja  u savremenim radionicama i kabinetima.
Prema nastavnom planu i programu predaja dokumentacije za upis obaviće se od 19. do 25 juna u periodu od 8 do 14 sati.