VLADA SRBIJE INTENZIVIRAĆE PRIPREME ZA IZGRADNJU PUTA PREKO RADANA RADI POVEZIVANJA JABLANIČKOG, TOPLIČKOG I NIŠAVSKOG OKRUGA

Kako je u izjavi za televiziju 4S kazao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom posete Bojniku izgradnja puta preko planine Radan koja bi povezala opštne Bojnik, Lebane i Medveđu sa područja  Jablaničkog okruga sa Prolom Banjom, Kuršumlijskom Banjom, lokalitetom Caričin Grad i Đavolja varoš označila bi prekretnicu u privrednom i turističkom, razvoju ovog područja.

I ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović prilikom posete Medveđi na pitanje naše Televizije ističe da je izgradnja ovog puta u što kraćem roku prioritet svih prioriteta. Ona je naglasila da se na tome insistiralo i prilikom susreta predstavnika opštine Medveđa, Lebane i Bojnik koji je održan sa njom juče.

Izgradnju ovog puta podržava lično i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a plan realizacije našao se i u okviru programa rada preduzeća Putevi Srbije. Ovaj put bi doprineo i smanjenju odliva stanovništva ovog područja to je od strateške važnosti za našu zemlju.