VLASOTINCE: VANREDNA SITUACIJA I DALJE NA SNAZI, OBUSTAVLJA SE RAD PIJACA

Vanredna situacija u opštini Vlasotince ostaje na snazi do daljnjeg, odlučili su članovi Štaba za vanredne situacije na večerašnjoj sednici. Razlog je izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija koja ima tendenciju daljeg pogoršanja.

U cilju suzbijanja širenja epidemije, a u skladu sa merama republičkog štaba, od 24.novembra do 3.decembra od 18 do 5 sati narednog dana neće raditi ugostiteljski objekti, tržni centri, ustanove kulture, kazina.

Do 21 sat je dozvoljen rad apotekama, pumpama i objektima koji dostavljaju hranu.

Maske su obavezne u zatvorenim objektima, kao i na otvorenom gde nema uslova za držanje fizičke distance. Javna okupljanja više od pet osoba i dalje su zabranjena, kako u otvorenom, tako i u zatvorenom. Iz ove odluke izuzete su radne sredine, škole, prodavnice, tržni centri i slični objekti za koje važi pravilo prisustva jedne osobe na 4 metra kvadratna korisne površine.

Načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova naloženo je da omoguće rad od kuće zaposlenima kojima radni proces to dozvoljava.

„Komunalac“ obustavlja rad zelene, mlečne i stočne pijace od 24.novembra do 3.decembra, a „Vodovod“ će nastaviti s pojačanom dezinfekcijom javnih površina.

Od sutra do petka 27.novembra na onlajn program prelaze tri grupe pripremnog predškolskog programa i jedna mlađa vaspitna grupa u vrtiću „Kolibri“ u Vlasotincu, zbog petoro pozitivnih radnika predškolske ustanove i šestoro koji čekaju rezultate testiranja. U Štabu  podsećaju da nisu nadležni da odlučuju o prelasku škola na rad na daljinu.

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje, u saradnji sa policijom, strogo će kontrolisati  poštovanje mera izolacije i samoizolacije, saopšteno je.

Članovi Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu još jednom apeluju na građane da poštuju mere lične zaštite i  sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora, kako bi svi zajedno suzbili širenje zarazne bolesti kovid 19.

VANREDNA SITUACIJA