VOLONTERI KOL CENTRA DANAS SU U BOJNIKU GRAĐANIMA, TRGOVINSKIM RADNJAMA, SLUŽBENICIMA POŠTE I BANAKA, KAO I PREDUZEĆIMA PODELILI ZAŠTITNE MASKE

U Bojniku je i danas nastavljena akcija podele zaštitnih maski. Ukupno su volonteri Kol centra podelili 1000 zaštitnih maski građanima u centru Bojnika, zaposlemima Pošte, banaka, trgovinskih radnji , Domu zdravlja i Hčadnjače ,,Fortis,, .

Štab za vanredne situacije opštine Bojnik  je na raspolaganje na dva dana dao svoja dva vozila Policijskoj stanici.Kako kaže predsednik Skupštine opštine Dejan Stojanović ove maske su donacija društveno odgovornih firmi.

U vremenu pd 13 do 15 sati svakodnevno se vrši dezinfekcija svih institucija u gradu , a od 17 satu i pranje i dezinfekcija ulica. Kako ističe predsednik Skupštine opštine Bojnik do sada se na teritoriji ovog mesta u izlolaciji nalazi 40 lica, a njih svakodnevno nadziru organi reda.

Od prvog dana u Bojniku je formiran KOL centar gde je za građane starije od 65 godina otvoren telefon 016 820-820. U Kol centru neprekidno dežura 25 voilontera od čega je 15 njih iz Udruženja građana Građanski savet, ali kako kaže Stojanović neprekidno se javlaju mladi ljudi koji žele da pomognu, a pogotovo stomatolozi, nezaposleni lekari i studenti završne godine Medicinskog fakulteta.Na terenu seoskom stanovništvu pomoć pruža i 35 gerontodomaćica.

Opština Bojnik i njen Štab za vanredne situacije prati neprekidno situaciju na terenu i planira da uskoro pomogne i penzionere sa malim penzijama i korisnike Centra za socijalni rad.