VREDNI STUDENTI I PROFESORI ODSEKA ZA TEHNOLOŠKO UMETNIČKE STUDIJE AKADEMIJE JUŽNA SRBIJA PRIREDILI IZLOŽBU POD NAZIVOM ,,UMETNOST U DOBA KORONE“

U saradnji Odseka za tehnološko umetničke studije Akademije južna Srbija i Narodne boiblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu danas je upriličena izložba pod nazivom  „Umetnost u doba korone“.

Kako je istakla otvarajući izložbu direktorka Narodne biblioteke Vesna Ilić reč je o Izložbi radova studenata i profesora Odseka za tehnološko umetničke studije Akademije strukovnih studija Južna Srbija.

Prof.dr Aleksandra Perić Nikolić istakla je značaj ove izložbe jer na sveobuhvatan način ilustruje radove svih studenata sa studijskih programa modni dizajn i tekstilno inženjerstvo i dodala da je njena specifičnost što su radovi nastali u doba korone.

Predavač na Odseku za tehnološko-umetničke studije Akademije Južna Srbija mr Dragana Frfulanović Šomođi podvukla je da je specifičnost izložbe namera da bude lako dostupna publici putem raznih platformi na internetu.

Pored ove izložbe predstavljena je i Virtuelna izložba u vidu modne revije i umetničkih radova studenata.

Ova izložba je prikazala težnju studenata da predstave svoj talenat, a ujedno je jedna od prvih u zemlji koja je zadovoljila kriterijum dostupnosti svima koji to žele.