Za Dan grada uručene novčane nagrade najboljim učenicima i studentima

U okviru obeležavanja Dana grada, 11.oktobra , 230 najboljih učenika i studenata dobilo je novčane nagrade za postignute uspehe u školovanju i na takmičenjima za šta je iz gradske kase izdvojeno 6,5 miliona dinara.

Priznanja su dodeljena mladim ljudima starosti od 10 do 30 godina koji su danas ispunili dvorište Centra za stručno usavršavavanje u obrazovanju za osvojene nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, kao i studentima koji su ostvarili prosek u jednoj školskoj godini iznad 9.

Nastavljamo praksu da za svaki Dan oslobođenja grada baš kao i za dan Svetog Save već šest godina dodeljujemo novčane nagrade mladim talentovanim ljudima koji su pokazali izuzetne rezultate u obrazovanju, kulturi, umetnosti, sportu. Ponosan sam i srećan što vidim ovoliki broj mladih ljudi koji su puni znanja, entuzijazma, pozitivne energije i sa osmehom na licu rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović obraćajući se najboljima medju mladima.

U ime nagrađenih zahvallila se Martina Mitrović, koja je osvojila drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz oblasti ekonomije ,kao i studentkinja ekonomije Gorana Radovanović sa prosekom ocena blizu 10 i Milica Ristić, koja je na trećoj godini doktorkih studija Ekonomskog fakulteta u Nišu i čistom prosečnom desetkom . Ona će već od sutra biti novi saradnik gradonačelnika Leskovca u njegovom kabinetu.

Jedini kriterijumi kod dodele nagrada su znanje, rad i talenat i zato su danas među nama najbolji istaknuto je ovom prilikom na svečanosti u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Opširnije u vestima TV 4S…