ZA MERE ENERGETSKE SANACIJE STAMBENIH OBJEKATA OVE GODINE GRAD LESKOVAC OBEZBEDIO JE 35,5 MILIONA DINARA

Na osnovu javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike grad Leskovac moći će da koristi sredstva u iznosu od 35,5 miliona dinara na ime sanacije stambenih objekata, kuća i stanova, a participiraće iznosom od 18 miliona dinara.

Na osnovu ove mere biće obrazovana posebna komisija koja će raspisati javni poziv za teritoriju grada i odliučivaće o svakom pojedinačnom zahtevu, a ujedno će i pratiti rad i obilaziti svaki pojedinačni objekat za koji je upućen zahtev, ističe šef Odeljenja za društvene delatnosti i ekonomski razvoj Saša Mladenović.

Na osnovu javnog poziva mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja, pod uslovom da ispunjavaju uslove konkursa, odnosno da su upisani u registar APR-a, a registrovani su kao privredna društva ili preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da imaju ateste za materijale i proizvode.

Nakon izbora pojedinačnih projekata građana i utvrđivanja konačnog broja korisnika po privrednom subjektu, potpisuju se trojni ugovori između grada, direktnog korisnika i krajnjeg korisnika o realizaciji mera energetske sanacije.