Zadovoljstvo radom lokalnih organa vlasti, administrativnih službi i službenika raste

Ovo je pokazalo istraživanje koje je u okviru programa Swiss PRO rađeno u saradnji sa CESIDO-om,  a uz podršku Vlade Srbije.

Kako je rečeno na prezentaciji u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju skoro svaki drugi stanovnik centralne Srbije smatra da lokalna samouprava vodi računa o građanima i pruža im usluge adekvatne njihovim potrebama.

Nakon što je 2010. godine bilo svega 22 posto ispitanika koji smatraju da lokalne vlasti vode računa o građanima, beleži se trend rasta, pa je 2013. godine bilo 26 posto, 2017. godine je izmereno 37 posto, a poslednji istraživački nalaz je da 45 posto ispitanika ima pozitivne stavove o tretmanu građana od strane lokalne samouprave.

Kako je kazao izvršni direktor CESID-a  Ivo Čolović povećan je kvalitet usluga, a od institucija u celoj zemlji najviše se veruje gradonačelnicima.

Ovo istraživanje koje je rađeno u 50 opština i gradova Srbije pružiće smernice kako gradovi i opštine mogu da unaprede svoje usluge,kazao je šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave u Leskovcu Saša Milenković.

Najveći napredak u radu opštinskih službi građani vide u uštedi vremena, zatim povećanju kvaliteta usluga, a nešto manje ispitanika smatra da je došlo do poboljšanja u uštedi novca koji je neophodan za obavljanje poslova u lokalnoj samoupravi ističe Dragan Mladenović iz razvojne organizacije SWISS PRO.

Ovoj prezentaciji istraživanja prisustvovali su predstavnici javnih ustanova, ali i civilnog sektora.

Istraživanje je sproveo CeSID, na reprezentativnom uzorku od 11.387 punoletnih građana u 50 gradova i opština u regionu Šumadije i zapadne Srbije i regionu Južne i istočne Srbije.