ZAHVALJUJUĆI ANGAŽOVANJU PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA USKORO ĆE KRENUTI IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA PUT KOJI ĆE PREKO RADAN PLANINE POVEZATI JABLANIČKI I TOPLIČKI OKRUG

Kako naglašava predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović nastojanja pet opština sa juga Srbije i to Bojnika, Lebana, Medveđe , Kuršumlije i Prokuplja da se asfaltira put preko Radan planine traju još od 2010. godine kada je u tom cilju formiran i Radanski  klaster .

Cilj ovih težnji od samog početka je bio razvoj turizma i spajanje Sijarinske banje sa Prolom banjom, lokalitetom Caričin grad i svim prirodnim lepotama Radana.

Prikom posete ovom delu Srbije februara prošle godine predsedniku Aleksandru Vučiću je predočena ova inicijativa i kako kaže Nenadović naišla je na njegovo odobravanje.

Potvrda predsednikovog obećanja stigla je ovih dana kada je Javno preduzeće Putevi Srbije uvrstilo ovaj put u svoju tehničku dokumentaciju za ovu godinu.

Za asfaltiranje ovog puta projektovana je suma od 31 milion i 200.000 dinara.

Nenadović se nada da će radovi na putu deonice duge 18,1 kilometar biti završeni zajedno sa asfaltiranjem 2021 godine.

Izgradnjom ovog puta doći će do daljeg razvoja opštine Bojnik koja će imati i dodatnu mogućnost da u svojoj Industrijskoj zoni privuče sve više investitora.