„ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINJSTVO“ – DRUŽENJE SA POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA

Cilj ove aktivnosti bio je da se mališani upoznaju sa značajem bezbednosti u saobraćaju i da postavljaju pitanja policijskim službenicima, kako bi se upoznali sa pravilima ponašanja u saobraćaju.

Kako je kazao načelnik Policijske uprave u Leskovcu Tomislav Ilić bezbednost dece je u vrhu prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, a zadatak je da se saradnjom obrazovnih, sudskih i idrugih institucija i policijskih organa stvori pozitivna atmosfera u školama u cilju sprovođenja nastavno obrazovnog ciklusa.

Gradskla većnica Brankica Stamenković naglasila je da je saradnja lokalne samouprave putem realizacije mnogih projekata Saveta za bezbednost i Policijske uprave veoma važno za bezbednost učenika. Ona je dodala da su predstavnici policije zajedno sa prvim školskim zvonom koje je označilo početak nove školske godine ponovo sa decom i da su tokom letnjeg raspusta prošli razne edukacije.

Ovom interaktivnom druženju kod Osmospratnice prisustvovali su učenici svih škola sa teritorije grada od 1. do 4. razreda, a njih je obišao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

PU LESKOVAC