ZAMENICA GRADONAČELNIKA LESKOVCA POSETILA JE DANAS ŽFK VUČICE IZ VUČJA

Danas je zamenica gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović posetila ženski fudbalski klub „Vučice“ i čestitala predstojeću godišnjicu postojanja kluba.

Ženski fudbalski klub Vučice postoji od 25. maja 2017. godine i već ima zapažene rezultate na nivou zemlje. Vučice su pobednice kupa Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije.

Zamenicu gradonačelnika su na fudbalskom terenu u Vučju dočekale i mlađe kategorije FK „Vučje“ koji postoji od 1945. godine i okluplja igrače uzrasta seniora, kadeta, pionira, petlića i cicibana i ima tradiciju učestvovanja u saveznom rangu takmičenja od 1997. do 2001. godine.

„Klub okuplja 27 devojčica uzrasta od 10 do 16 godina. One se takmiče u razvojnoj ligi Srbije u regionu istočna Srbija i trenutno su pete na tabeli. Većina njih su odlične učenice, sa zapaženim rezultatima u školovanju i sportu. Vučice su primer uspešnih, talentovanih, posvećenih mladih osoba koje neguju zdrav stil života,” – istakla je zamenica dr Janković Stojanović prilikom posete.

Ona je dodala da Grad Leskovac svake godine povećava izdvajanja za sportske klubove i organizacije.

Vladimir Ranđelović,  predsednik ŽFK Vučice zahvalio se zamenici na poseti, Gradu i gradonačelniku Cvetanoviću na konstantnoj podršci i istakao da se nadaju da će opravdati ukazano povrenje.

On je istakao da iz godine u godinu ovaj klub ostvaruje dobre rezultate, a to potvrđuje i činjenioca da su  četiri igračice  reprezentativke Srbije.

Vučje